Honderden UFO files Nieuw-Zeeland vrijgegeven

Wednesday, 22 December 2010 10:31

PDF Print E-mail

Nieuw-Zeelanders hebben de afgelopen 55 jaar honderden ufo’s waargenomen. Dat blijkt uit vandaag vrijgegeven documenten van het leger.

Het gaat om zo’n 2000 documenten over de periode 1954-2009 waarin ufo-waarnemingen zijn opgetekend van burgers, piloten en militairen. Sommige documenten bevatten ook tekeningen en beschrijvingen van buitenaardse wezens met een soort farao-maskers. Ook zouden er buitenaardse geschriften zijn gevonden.

Kaikoura

De meeste meldingen gaan echter over het waarnemen van onverklaarbare lichten in de lucht. De bekendste daarvan was in 1978 in Kaikoura op het Zuidereiland. Vreemde lichten werden waargenomen boven de stad en ook de radar in de verkeerstoren van het vliegtuig gaf aan dat er activiteit in de lucht was, terwijl er geen vliegtuig in de buurt was.

Een vrachtvliegtuig werd zestig kilometer lang gevolgd door de vreemde lichten. De lichten rond het vliegtuig werden ook op film vastgelegd en haalden het nieuws in veel buitenlandse kranten. Een verklaring is nooit gevonden.

Download:

Verzamelpunt

Het leger heeft nooit iets gedaan met alle meldingen. Een woordvoerder zei daarover in de krant Dominion Post dat er geen geld en personeel voor was. “We zijn gewoon een verzamelpunt voor de informatie. We doen er verder niets mee”.

Bron: NOS

Download:

via Honderden UFO files Nieuw-Zeeland vrijgegeven.

Advertisements